Černostrakaté přeštické prasátko mítus nebo pravda o jeho kvalitě ? Doplním následně zajímá vás odpověd ?

Takže aby jsme to nazývali správnými slovy . Černostrakaté přeštické prasátko Předražený mítus jako prase . tak to je vážení . Jediné co následně páni obchodníci využily to byla díra na trhu pro neznalé oboru a proto se jim i daří stále i dnes uměle předražené maso z tohoto prasátka stále prodávat . Pravda je ta že to je naše české plemeno , co ale dále pravda určitě není tak to je to že by bylo jakkoli lepší na kvalitě jako takové . Toto plemeno se přestalo pěstovat a to z důvodu špatné masné výtěžnosti protože od určité váhy prase šlo spíše na sádlo a ne na zmasilost jako takovou . Takže můžeme polemizovat o tom jestli je tlusté maso lepší než libové ale to je jediný rozdíl mezi tímto plemenem a těmi ostatními . Ano samozřejmě z kuchařského hlediska je lepší pokud není maso příliš libové ale to neznamená že by tento druh měl být dražší byt o jednu korunu tak to je vážení . Takže pokud vám někdo bude cpát že by z tohoto prasete mělo být maso dražší tak utíkejte co se dá aby vás neokrad ještě víc než stihnul . Tak to jen zkráceně o faktech v našem oboru .

 

 

Příspěvek vhodný ke sdílení.